Träningen idag!

tjollahopp, tränade för emelyne i lisselhaga idag! gick skit bra i slutet, i början så var jag lite dryg men gick klockrent sen! duktig pojke! har tyvärr inga bilder under träningen:( men fick bra hjälp med ryggningen och galoppen!
imorgon ska jag till stallet innan luch, sen drar jag iväg på detta som ni ser nedanför! skojjskojj :D
en bild från idag..
/ ALVA

Imorgon..

Japp, kommer åka till värsterfänebo imon så blir inte någon bloggning på några dagar! Och äntligen ska jag få träffa min Alva och dom små prinsarna Toy och Pontus (A Ska såklart bli härligt att träffa dom andra hästarna med, lära känna Opaline lite oxå :)

Vi hör om några dagar! Puss på er :)








Idag!

Idag istället red jag med Alex, hon blir bara duktigare och duktigare! Skuttade i skogen idag igen :-)
Gick jätte bra, fast när jag skulle filma ville Sunny inte hoppa eftersom Dixie stog stilla (A Annars hände det inget mer spc, utan att hon inte fatta att hon faktiskt galopperade efter hon hoppade,haha aja bara hon sitter kvar är jag nöjd :-D

Red även med mitt blåa träns, hon är så söt i blått! :-)



´


Igår..

Igår busa jag bara med ponnyn! Myste även :-) Finns massa bilder, men inga bra när hon bocka å busade haha ;)

Tränade backa, stegra och varsegod ;)










Världens vackraste!


trött som ett as

hejhej, kan berätta för er att det sitter en dö trött alva och skriver. var uppe lite sent igår och skrev uppsats.. men imon får jag lite sovmorgon, skönt! nu ska jag bädda ner mig med dessa so papper som jag ska kunna tills imon som jag verkligen inte orkar med.. satan vad de är mycket nu i skolan men ska bli grymt med sportlov en vecka!
godenatter!
hahah en kul bild från exiztens!
/ ALVA

I SÖNDAGS

I SÖNDAGS!!
skit snygg outfit jag vet :D hahaha fast ne..

onsdag

red i hagen idag, tränade på samma som i måndags alltså tempo, form, stop, backa! Crummi gör verkligen framsteg speciellt med stoppen och backningen! stort tack till hanna för de!, man blir så peppad då när allt går så bra :D håller ni inte med?!?
nu måste jag forstätta plugga tråkigt nog :(
/ALVA

Dagen

Idag tar Emma Dixie :-) Blir nog skönt för henne att sträcka lite lätt på sig idag efter turen igår :) Får väl höra hur det gick sen!

Idag har vi haft friluftsdag(?) med skolan, +4 i solen tror jag att det va och hade ju många kompisar som är knäppa i huvudet så det var väl en bra dag även fast min plutt inte var med ;-) Nu ska jag skriva lite på en bilduppsats, puss hej! :-)

Mina fina!


Härlig ridtur igår

Det var fortfarande ljust när jag kom hem igår så valde att rida i skogen, tog även med lilla Ester (mormors hund som vi har pga hon är i Thailand) Red upp mot berget, hoppade stockarna :-) Travade mycket efter sitigarna, men sen tvärnita Ester och vägra gå fast då gick jag utan henne haha :-D Fast då kom hon ju...Kom ut på hygget sen och då tvärnita Dixie ist -.- Men fattade varför sen, höhö. Det ylade en varg snett bredvid oss ;-) Kul!

Tänkte hoppa av och plocka upp Ester men kände att det var bättre om jag fortsatte gå, så gjorde det men efter ett tag trava jag sista biten genom skogen. Sen kom vi ut på banvallen och då ville Dixie verkligen springa av sig och det kändes väldigt bra ;-) trava en bit först så hon va uppmärksam på mig sen släppte jag bara tyglarna :-D Älskar det! Ester hon såklart i 110 efter ;) Saktade in efter några hundra meter, lät henne trava ooh shit va snygg hon blev :-D Sista biten gjorde vi skänkelvikningar i trav, skitt sen. Hoppade av några hundra meter innan vi va hemma och tog av henne tränset, min lilla ponny är bäst går super snällt bredvid mig. Stannar när jag gör det osv.
Väl hemma i stallet pyssla jag om henne lite tog på henne ett täcke eftersom hon va lite svettig :-) Sen går hon ju nästan jämt löst till hagen, tog några godisar med mig så busade vi lite löst, sprang jag springer hon efter mig, stannar jag stannar hon, vänder jag mig mot henne och lyfter armarna i luften stegrar hon osv. Mamma bara stog och titta på oss och suckade bara och sa "varför kan hon inte bara följa efter dig in i transporten när hon kan springa efter dig så där" ;-) Kan hålla med om det faktiskt! Mene, fina ponny!




mååååååååndag

måndag måndag.. tröööööök..
va i stallet och red crummisen iaf, kan inget mer än säga at det gick super!!! mer kvick i backningen och formen var mer än bra :D så en guldstjärna är han värd!
/ ALVA

Min!

3/3-2012 <3



Helgen!

tjolahopp! helgen för mig har varit både bra och dålig..
red i inte i lördags, smörjde westernsadels osv, var på fest på kvällen med brudsen! mycket trevligt. och idag tränade jag för Hanna och det gick skiiit bra! tränade mycket på formen och tempot, och ryggning! mycket nöjd!! :D
och jag är sååå taggad inför sommaren! vill bara ha sommar nunununu
/ ALVA

Snälla!

När Nanook kommer känns det som vi behöver en ny design/hearder...Är det någon gullig person där ute som kan fixa en stilren ganska lätt till oss? Plz!

 

Äntligen!

Hemma! Efter 9 timmar är man glad att vara hemma ;-)

Imon hoppas jag på att jag ska rida, troligtvis inte... Matteprov i allt vi jobbat med under nian, bild uppsats, förhör på världens länder, hav, osv. Har iallafall saknat min busponnie! :-)

isommras...

Längtar till min Nanook kommer hem <3



Lillkillen!

Detta är Nanook en (justnu) hingst född den 14 mars 2010. Han är rund 163 cm imkh just nu men kommer nog växa x antal cm till :-) Han är av rasen Appaloosa, då han mamma är dressyr häst och pappa är western häst!
Eftersom han är hingst kan vi inte ta hem han än för min Dixie plutt är sto haha ;-) Och Nanook är ju bara endast två iår, därför kommer jag även ha Dixie kvar till obestämd tid :-)

Så nu vet ni lite mer! Bara att fråga om det är är nått ni undrar :-)




Min!




Hörs sen!

Är i skåne med älsk å hennes familj, åker hem imon!
Därför dålig uppdatering ;-)


<3




Jag är med!

Jag är med och tävlar, var med du också! :D
/ Alva

RED! :-)

Red ut idag! :-) red ut själv och Crummi var verkligen uppmärksam. var enda liten rörelse röck han till :p
såg allt från fladdrande plast grejer i träden till ett par getter:p hahaha men duktig var han iaf! lite dryg på hemvägen då han tycke att han såg nått i skogen och det var väldigt spännade till och med så att man måste stå blixt stilla i typ 5 min-.- haha
PUSS ALVA

Igår :')

Jag fick världens bästa alla <3 dag present igår utav min pojkvän! :')

PUSS / ALVA

Ville bara säga!

Att jag äger den sötaste ponnyn som finns! <3




Älskar!


Vårat stall och hus till höger, hela hagen går liksom runt!

Hihi :-)


Nyss ridit!

Har precis tagit en ridtur med älskling! Red barbacka :-) Red upp mot skogen, skuttade över trädet som ramlat även en gran lite längre fram, skutta några gånger, älskling med :-D Första gången,sjukt duktig!

Tänkte rida över berget men tog "hoppskogen" ist! (det är en liten väg i skogen där vi brukar bygga upp skogshinder;) ) Låg ca 5 träd som ramlat där, hästarna vart super glada hahah :-) Alex hoppade som höst ett träd på 60cm, tycker det är sjukt duktigt gjort? :-D

Iallafall så gick resten av turen runt till bomsarvet sen hem igen :-) Lite skritt och trav på hem vägen!


Så fina! <3


Stretching och Massage

STRETCHING

Varför stretchar man hästen? och vad är det bra för?

Man stretchar hästen för att dra ut musklerna efter ett ridpass.
När du stretschar din häst rätt minskar du risken av tex träningsvärk.
Vid ett hårt ridpass drar hästens muskler i hop sig och blir korta och stumma och det gör att hästens rörelser inte blir lika korekt. 

När en hästs muskel är vältränad är den elastisk och smidig och den har inte lika lätt att bilda skodor som en kort och stum muskel har.


När och hur ska man stretcha hästen?


Du ska stretcha din häst efter ett ridpass då hästen har fårr använda sina muskler extra.

HÄR hittade jag jätte bra beskrivning för olika stretching övningar!

Jag har tagit med dom jag tycker är bra! Jag själv använder mig 3 utav dom här nedan efter varje ridpass!

Stretchbild

Använd en hästgodis och håll den mellan hästens framben. Försök att få hästen att ta moroten så nära marken som den kan. Musklerna i nacken och halsen och även ryggmusklerna stretchas.

Stretchbild

Använd en hästgodis och håll den vid sidan av hästens armbåge. Både böjar- och sträckarmusklerna i nacke och hals stretchas. Hästen får inte hjälpa till i rörelsen genom att föra fram frambenen.

Stretchbild

Så småningom kan du hålla hästgodisen vid hästens höft. Inte heller här får hästen ta något steg för att nå godisen.

Stretchbild

Lyft upp frambenet och ta tag om kotans baksida. För benet framåt - uppåt. Knät ska vara rakt. Börja med några decimeter från marken. Frambenets böjarmuskulatur och ryggmuskulatur stretchas.

Stretchbild

Lyft frambenet och håll om kotan med ena handen och ha en stödande hand runt knät. För benet bakåt. Skenbenet ska vara horisontellt. Sträva efter att kunna föra benet så långt bak som möjligt, utan att hästen tappar balansen. Bog- och mankmusklerna stretchas

Stretchbild

Håll om framknät med båda händerna och för det uppåt så mycket hästen kan. Bakre bröstmusklerna stretchas.

Stretchbild

Lyft bakbenet och håll om kotan, om du vill kan du hålla en hand om hasspetsen. Benet sträcks framåt - uppåt. Så småningom kommer bakhoven att komma i höjd med framknät. Bakbenets lår- och skinkmuskler samt en del av ryggmusklerna stretchas.
MASSAGE


Detta händer när du masserar din häst.

 

  • Ökad blodcirkulation
  • Påskyndad lymfcirkulation
  • Lägre blodtryck
  • Muskler och senor blir mer elastiska
  • Glansig hårrem
  • Stimulerar hormonbalansen
  • Nervsystemet stabiliseras
  • Stärker immunförsvaret
  • Skador och rörelseproblem förebyggs
  • Behåller kroppen i bättre fysisk kondition
  • Ökar hästens prestation med 20 %
  • Förlänger hästens hälsa och karriär
  • Bevarad rörelseförmåga vid ärrvävnad
  • Bättre uthållighet och fysisk prestationsförmåga
Om hästen gäspar samtidigt så är det ett bra tecken på att den slappnar av!
Jag själv masserar Crummi efter varje gång jag ridit. när jag har massera honom så ryktar jag noga igenom honom!
och jag använder mig utav en vanlig "massage borste"
här är 2 slags olika massage borstar:
Här har jag gjort en ful, jävligt ful bild som visar vart jag masserar crummi! hahahah faaaasen vad fult! hhaha xd
OBS! KOM IHÅG VARKEN STRETCHA ELLER MASSERA EN HÄST NÄR DEN ÄR SJUK!

I'm back!

hejhopp, nu är jag tillbaks! fast fortfarande sjuk tyvärr när de är alla hjärtans dag o allt:( men som tur är de att mitt hjärta kommer förbi en sväng i kväll :'D wiiiiee!
hihihi ska hjälpa mamma med fruktsallad om ett tag men ska först göra ett inlägg om.... det får ni se om ett tag :D



Glad!

Hej, jag är lyckligast.se!

Men kan inget säga ;-) Moha..


Min vackra!


Ridturen!

Dixie var helt perfekt idag! Red medans mamma gick med, voffarna var oxå med :-)
Red över åkrarna och sen stora vägen tillbaka..Skritta till vi kom till åkern sen plocka jag upp henne lite i skritten, sen gick vi över till trav hon var lite halv med mig då för mamma gick bakom( gillar att gå bredvid) men sen bad jag henne trava på framåt då gick de jätte bra! Sen skulle jag trava tillbaka mot mamma, då trodde hon att hon skulle få galoppera så hon tog galoppsprången i luften haha :-D

Fortsatte med lite övergångar i trav och galopp runt på åker, inge form då bara att hon skulle lyssna till skänken :-) Gjorde hon bra!
Sen red vi ut på vägen trava henne i form, skit snygg! Sen bad mamma mig ta en samlad galopp upp för backen, trodde att hon skulle galoppera "ifrån" mig, men icke! Lyssnade koräckt :')

Lät henne gå på halv lång tygel ett tag till vi kom till åkervägen upp till oss, hade planerat att rida på åkern en stund men hon var så över pigg hemåt. Mamma frågade mig om hon drog om jag "släppte" henne, nä trodde jag väl inte, bara kanske(A Gick ut på åkern och mamma börja tveka, men jag sa bara "klara,färdiga, GÅ" och vi verkligen stack iväg lovar de gick på 20sek! Sen skritta jag av henne nått varv runt åkern!

Super nöjd med henne, förresten hoppa jag av i halva backen upp mot stallet och tog av henne tränset. Så glad att hon går bredvid mig då, känns som en liten hund då(A)

Gav henne massa med godis sen å pussa på henne :-)


Åhopp iväg ;)




SJUK!!

hejsan! är sjuk, så tar en liten paus från bloggandet nu. får se hur jag mår imorgon kanske bloggar lite då får la se...

Underbara dag!

Fyfan, denna dag har varit en av mina favoriter på länge! Underbar ridtur :')




Rida!

Nu ni ska jag ut och rida!


Min fina ängel




TRÄNING TRÄNING TRÄNING

Nu är det träning som står på schemat! Ska ner och äta osv sen vidare till stallet! Skriver när jag kommit hem!
puss

FREDAG!

kom hem för ett tag sen och njuter utav att det är fredag! så himlans skööönt!!
Idag ska jag bara ta det lungt och titta på film och prata i skype, härligt (Y)
skriver nog mer sen puss så länge!

Sova!

Åh, känner mig jätte lat osv. Red inte idag, vart upp mot -16 när jag ätit klart, sen ville mamma göra naglarna så hon kunde lägga sig på soffan haha! Aja vart skit snygga naglar iallafall :-D Tack mami...

Blir att rida i helgen :-) och ev. kolla på en häst. Såklart vara med älskling med! :-)

Ingen som listat ut hästen/hästarna? Bra! Då kan jag hålla det hemligt ett bra tag till ;-)




Min snygghest!


trötter

är dunder trött.. så ska nog sova strax.
Hade nationellt prov i svenska i dag, gick bra hoppas jag. åkte till Victor efter skolan och myste! åh saknar honom redan:(
ska till ponnyn på lördag och vid 1 åker vi till lisselhaga och tränar western! mycket roligt!!
min fin fina hund (L)

MAT

Äta en sen rida ;-)

Hjälp till bilderna.. Hästarna kommer från hastnet. Mohah!


jag vill ha sommar!

jajamen! jag vill ha sommar så är det! hitta jätte mycket fina kläder som jag mer än gära skulle vilja klicka hem!:o menemen.
Skola imon, nationellt prov i svenska igen.. denna gången skriftligt ska typ sitta i 3 timmar och skriva-.- bläää nej nu ska jag hoppa in i duschen ( kliva in i duschen ) och sedan hoppas på att tiden går fort och blir torsdag eftermiddag då jag åker hem  till pojkvännen(L)
lite sköningar som jag meeer än gärna vill ha!

Så söta!

Rida och naglar imon - CHECK!

Ska jag tvinga med Alex på en tur tro? ;-)


Saknar min Palva ! :')

Nu då?





Jadu! ;) Ni får en länk om ni listar ut hästarna, och ja dom har med mig å göra (Y)


19:22

Sitter och läser bloggar, läst alla ca 5 gånger.. Älskling är tråkig, nyss spelat tvspel och nu blev det gitarr istället -.- ;-)

Imon blir det nya naglar, och på fredag troligtvis iphone (Y) Najs!
Imon är det de andra nationella i skolan, svenska uppsats trök! 3 timmar ska vi sitta -.-

Fick reda på igår att min voff hade löss, usch! Kommer nog ifrån Diesel, så nu ska vovvarna badas och lusmedel har fixats! :-D Skithundar! Så nu vet jag vart mina prickar som kliar kommer ifrån,haha.

Längtar just nu till plutten är klar med gitarren, så jag får kramas med henne :)


Min hårfärg typ! Hoppas på längden oxå :-D Ska kanske skaffa löshår!



Min ponny,endast min!<3


GOD MORGON!

Ska åka med mamma så jag hinner göra ett litet inlägg innan jag åker till skolan :)
det är morgon alltid lika tråkigt med morgon,är alltid lika trött :p hehe  idag slutar jag 10 i 3 hyfsad bra tid :)
efter de runt 5 / halv 6 åker jag till stallet m. Emelie! :-)
puss, ha en bra dag mina vänner! :-D

Barnvakt!

Har varit barnvakt hela eftermiddagen, nu ska jag sova lite..
Medryttarna tog Dixie idag, tack! Men klappa lite på henne när jag kom hem :-) Mysponnyn!

Förhoppningsvis blir det lite förändringar istallet snart, vi får se! Hoppas får man väl göra :-)



Charmigt värre! haha puss på er :*


VAD SKA JAG

blogga om?...
har typ blogg torka:/
idag hade vi nationellt prov... självklart försov jag mig-.- hah men de gick bra :p åkte och klippte mig och köpte skor efter skolan!:) imon blire stallet :-D

ALVA gissade rätt!

som sagt! Alva Wallberg giaade rätt! HÄÄÄÄR är hennes blogg!
I paketet:

I THINK ABOUT YOU ALL THE TIME 





21:17

hejsan! kom hem från stallet nyss, red inte.. men tränade horsemanship! :) gick bra, tränade på inkallning, "följa jon", buga, stanna, och lite lös longering! mycket roligt!
Nu ska jag hoppa in i duschen och sedan gå och lägga mig i tid! har nationellt prov imon i svenska:s ush!
ska ladda upp med godis och dricka imon på morgonen så kanske det går bättre, hoppas på det iaf!
WISH ME LUCK!:D

UNDERBARA PONNY!



Blir nog!

Åker nog till Alva på sportlovet, älsk åker bort hela lovet...
Träffa Toyen å Pontus! Fina killarna :-)
Såklart dom andra oxå ;)

Opaline!



Pontus!


Toy!



Skotti!



Raffe,har jag ingen bild på :-O

Hihii, längtar!


Min fina

You are amazing just the way you are!



Spelar ingen roll vad någon säger

I mina ögon är du perfekt!





sugen

Är bra sugen på en del grejer ifrån hööks...

Som sagt!

Red med älskling idag, -11 och blåsigt! Inte kul alls...hästarna var inte speciellt pepp heller faktiskt även fast dom vilat 4 dagar! Men allt gick iallafall bra, red till på banvallen till smedsbo-bystuga sen hem cykel vägen :-)

Vi skulle bara trava en bit påvägen hemåt, då trava hästarna på väldigt fort..Sen fattade Sunny galopp, trodde att Alex skulle ramla av,ahah.. Andra gången hon galopperar och förra var bara 3 meter typ :-O Men kvar satt hon och stanna Sunny gjorde hon :D Herre gud, tror att hästarna ville hem faktiskt! ;)

Aja blir nog rida imon om det inte är för kallt ;)

 

BUS!




PAKET

fick hem ett paket för nån dag sen, den som gissar rätt om vad det är i paketet får en länk!

HOME

kom nyss hem från stallet, red i kylan.. burr så kallt! Men iallafall så var Crummi sjuuuuuukt pigg!:-o Noreeno lika så, som Emilie red :-) Och Crummi bockade ett X-antal ggr. buuuus ponny -eh ja! :p haha, red med bosal och westernsadel :-)
suddig mobilbild...

Söndag

söndagar är alltid lika sega...
Victor åkte hem för en stund sen och jag ska alledes strax åka till stallet, och rida ut!! Ska rida med bosalen idag tror jag, var ett tag sen(?)
aja puss / alva

Ridit

Ridit! :-D

fyfan,kallt! Bloggar senaare! :)

random bild.



Godnatt

Dags att säga godnatt då :-)

Längtar till sommaren..sommarlov! Redan tittat på klänningar till avslutningen,haha! Vill skaffa löshår...kommer inte kunna bära en rosa klänning eftersom jag nu sen typ 3 dagar tillbaka är rödhårig, så det kommer nog bli en vit :-D omg..ska sluta planera! En dag i taget :)


Bild sen jul, även lite rödhårig där ;)

Nu ska jag pussas med min flickvän lite! Ha det bra och puss på er!


Myskväll!

Inte blivit någon ridning på några dagar, för kallt tycker både jag och mamma :(
Idag har jag myst med älsk hela dagen, med Glee :-D

Nu sitter jag med älski och brorsan och kollar på gladiatorerna, haha dom sitter båda och skriker å kommenterar osv. Så söta! :-)

Får se imon hur kallt det är...om det blir någon ridning, annars går jag nog ut och pussar på henne :-)
Juste Alex hjälpte mig att mocka idag, så dutti!


Saknar sommarnen, GE MIG!


ISKALLT

tjingtjong! precis kommit hem från stallet, blevv ingen ridning idag, skoning på två hästar och super kallt! burr jag längtar verkligen till sommaren.. Nu ska jag göra mig i ordning för bowling med familj+Jonas och pojkvännen!
bloggar antingen senare eller imon!
bild från i somras ( hopptävling )
/ ALVA

Bloggar senare!

Myser med älsklingen nu, puss.




Presentation :)

hejsan! tänkte göra en presentation om mig Alva!
somsagt heter jag Alva Gradstock, bor i falun som ligger i dalarna (bor granne med ida) haha. Jag är född 1996, alltså 15 år blir 16 i december ;) Jag har ingen egen häst utan rider och tar hand om en av min bästa väns hästar. Harmonins Crumelur " Crummi" är en brun welsh på 10 år! mriktigt charmtroll ;-) jag rider för det mesta western som jag också tävlar i. förra året var jag med i WesternAllsvenskan div II. mycket skoj :D
om ni undrar någonting är det bara att fråga!:)
/ALVA
lite bilder på Crummi, är inte hemma så har inte så många bilder ;)

imon!

Förhoppningsvis blir det långtur på ponnibus imon :-) Så hon får komma ut lite...Antagligen blir Alex med oxå, hihi då blir hon nog glad :-D Men nu när hon faktiskt vet att Sunny gillar henne så tycker hon nog faktiskt om att följa med ;) Alex är faktiskt dukitg, kan rida lätt, sitter kvar i bocksprång/glädjeskutt, även sitter hon kvar när Sunny råka börja galoppera ;-)

Alex och Sunny (inhyrd häst)


Dixie mitt charmtroll! :-)




Ida Wallberg

Hej igen! Ska väl berätta lite om mig. Jag heter Ida Wallberg bor i Falun som ligger i Dalarna och jag är född 1996 dvs att jag är 16 i sommar den 5 juni :-) Jag bor i ett hus och har eget stall med 5 boxar på gården. Själv har jag 2 st egna hästar och sen är det 2 inhyrda, så en box står tom till ev. en häst jag ska ta hem till våren.

Som sagt har jag två häst, Dixie ett korsnings sto född 2002 haft henne i 3 år utbildad av mig. Hon är min stjärna :-)
Sen har vi Ludde en minishettis som vi haft sen jag blev född min första ponny, lärde mig rida på han..Finns ingen ålder på han men runt 20 är han :-)
Har även nyligen sålt mitt D-ponny sto, Black Magic om ni hör om henne.


Jag och Dixie



Jag och Ludde, ja det är jag som sitter på han. haha!




Nu så!

Nu är designen fixad! stort tack till jonte! :D

Tja :)

Tjenixen! :)

Ny start!

Nu är vi på gång :-D

/Ida och Alva

RSS 2.0